Hoe camerabeveiliging bijdraagt aan de veiligheid van openbare locaties

Cameramast I See You

Hoe camerabeveiliging bijdraagt aan de veiligheid van openbare locaties

Slecht verlichte bospaden en straten, carpoolplekken, openbare speeltuinen en parken: ‘s avonds en ‘s nachts worden ze door veel mensen het liefst ontweken. En dat is niet zo gek. Deze afgelegen, onverlichte locaties zijn niet zelden perfecte ontmoetingsplekken voor criminelen, met alle bijbehorende risico’s. Denk hierbij niet alleen aan vandalisme en drugshandel, maar ook aan serieuze zedendelicten en mishandelingen. Camerabeveiliging is een goede oplossing voor dit probleem. Het ontneemt criminelen de kans om zich anoniem op deze plekken te bewegen en geeft omwonenden en passanten hun gevoel van veiligheid terug. ISEEYOU draagt hier graag een steentje aan bij. Onze mobiele cameramasten zijn makkelijk te plaatsen én te verplaatsen, zodat de beveiliging altijd optimaal blijft. Ben je benieuwd waarom steeds meer ondernemers en gemeenten kiezen voor camerabeveiliging op openbare locaties? Lees dan vooral verder.

Camerabeveiliging verhoogt het gevoel van veiligheid bij passanten en omwonenden

Van hangjongeren tot vandalen en van drugsdealers tot criminelen: ze houden zich het liefst schuil op onverlichte, afgelegen openbare plekken. Hier wanen ze zich veilig, maar voor omwonenden en toevallige passanten is dit allesbehalve ideaal. Er zijn eindeloos veel voorbeelden waarin criminelen voor overlast zorgen en schade aanbrengen aan bijvoorbeeld een park of de speeltuin. Maar het kan nog erger.

Neem bijvoorbeeld het zedendelict in het Burgemeester Geukerspark. Hier is een vrouw slachtoffer geworden van criminelen die (volgens omwonenden) al een geruime tijd voor overlast zorgden en zich al die tijd ongezien achten. Na dit vreselijke delict is burgemeester Elly Blanksma direct in actie gekomen en heeft mobiele camerabeveiliging van ISEEYOU in het park geplaatst. Dit bleek snel effect te hebben, want terwijl criminelen wegbleven uit het park, voelden steeds meer omwonenden en bezoekers zich juist weer veilig genoeg om er te gaan wandelen, joggen en de hond uit te laten. Zelfs in de avonduren.

Camera’s schrikken criminelen af

Uit verschillende veiligheidsonderzoeken is gebleken dat criminelen zich het liefst begeven op onbeveiligde, afgelegen locaties. Hier is de kans om gepakt te worden immers het kleinst. Beveiligde locaties als bedrijfsterreinen en bouwplaatsen worden om deze reden vaak vermeden. Om de overlast van criminaliteit te verminderen is het belangrijk om ook openbare locaties als speeltuinen, parken en parkeerplaatsen te beveiligen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, zoals door het inschakelen van een wijkagent, maar camerabeveiliging wordt gezien als één van de meest effectieve vormen van beveiliging. Het schrikt de criminelen niet alleen af, maar is ook 24/7 actief. De cameramasten van ISEEYOU kunnen zelfs in direct contact worden gezet met de meldkamer, waardoor er bij verdachte situaties snel kan worden gehandeld.

Tijdelijk cameratoezicht installatie containerterrein

Camera’s maken het makkelijker om de crimineel op te sporen

Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat er zich criminele activiteiten voordoen op de met camera’s beveiligde locatie, dan kunnen de camerabeelden helpen bij het opsporen van de daders. Met de camera’s van ISEEYOU krijgt je geen wazige beelden, maar haarscherpe HD-kwaliteit. De camera’s kunnen tot maar liefst 300 meter inzoomen zonder scherpte te verliezen. Deze kwaliteit maakt het niet alleen makkelijker om criminelen te herkennen en op te sporen, maar dient ook als goede waarschuwing. Met andere woorden: hier blijf je beter weg, want met onze haarscherpe camerabeveiliging weten we je te vinden!

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op.