Samenwerking met lokale autoriteiten: verbetering van openbare veiligheid

Cameramast I See You

Samenwerking met lokale autoriteiten: verbetering van openbare veiligheid

Bij ISEEYOU zien we de laatste jaren een enorme toename in het aantal openbare ruimtes dat camerabeveiliging wil laten plaatsen. Waar we vroeger voornamelijk bedrijven en particulieren hielpen bij het plaatsen van camerasystemen, werken we inmiddels ook veel samen met parkeergarages, carpoolplekken, winkelcentra, stadspleinen en parken. Deze openbare plekken zijn namelijk zeer geliefd onder criminelen: van veroorzakers van geluidsoverlast tot inbraken en van vandalisme tot (seksuele) intimidatie. Bij buurtbewoners zorgt dit begrijpelijkerwijs voor onrust. Het plaatsen van camerabeveiliging kan niet alleen de risico’s tot criminaliteit aanzienlijk verminderen, maar geeft bewoners en bezoekers ook een veilig gevoel. In dit blog vertellen we je meer over het belang van camerabeveiliging in openbare ruimtes en hoe onze camera’s in contact staan met de lokale autoriteiten.

De preventieve rol van camerabeveiliging in openbare ruimtes

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het criminelen afschrikt wanneer ze merken dat er camerabeveiliging aanwezig is. Het risico om gepakt te worden wordt dan vaak te hoog, waardoor ze voortijdig afhaken en problemen kunnen worden voorkomen. Dit zorgt ervoor dat meer buurtbewoners en bezoekers de locatie durven te betreden, waardoor de criminaliteit nog verder afneemt.

Mobiele cameramasten van I-See-You

Wij begrijpen dat het plaatsen van camerabeveiliging in een openbare ruimte een grote stap is. Het heeft namelijk ook nadelen, waaronder de privacy van de buurtbewoners en bezoekers. Om dit alles in goede banen te leiden is het belangrijk om de camera’s op de juiste plekken te installeren en zo de hoeveelheid camera’s te beperken. ISEEYOU helpt lokale autoriteiten, gemeenten, stichtingen en buurtpreventieteams graag bij het opstellen van een passend beveiligingsplan.

De de-escalerende rol van camerabeveiliging in openbare ruimtes

Camerabeveiliging kan ook een de-escalerende rol spelen bij criminaliteit. Zo zijn de camerasystemen van ISEEYOU bijvoorbeeld allemaal aangesloten bij een officiële particuliere meldkamer. Deze meldkamer krijgt een melding wanneer er verdachte beelden of bewegingen worden gedetecteerd door de camera’s. De meldkamer kan de camerabeelden bekijken en een alarmmelding maken bij de lokale brandweer of politie. Dit gehele proces neemt maximaal enkele minuten in beslag, waardoor er in veel gevallen nog voldoende tijd is voor de lokale autoriteiten om in actie te komen. Overlast zal hierdoor vaak minder lang duren, en in het geval van diefstal of vandalisme kan de aangebrachte schade tot een minimum worden beperkt. In sommige gevallen zal de politie de crimineel zelfs op heterdaad kunnen betrappen.

Vergroot de kans op opsporing en veroordeling van criminelen

Mochten bovenstaande methodes toch niet voldoende zijn geweest om de crimineel te stoppen, dan heb je altijd nog de camerabeelden. Deze zijn bewezen effectief in het opsporen van daders. De beveiligingscamera’s van ISEEYOU zijn van de hoogste HD kwaliteit en kunnen tot wel 300 meter inzoomen zonder scherpte te verliezen. Door deze camerabeelden te delen met de lokale autoriteiten kun je de kans op opsporing en veroordeling van de crimineel aanzienlijk vergroten. Dit heeft niet alleen een positieve impact op het gevoel van veiligheid in de buurt, maar zorgt er ook voor dat bewoners en bezoekers meer vertrouwen hebben in de lokale autoriteiten. Een win-win situatie dus!

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op.